torstai 26. maaliskuuta 2009

Paulistat ja Reenit..

16.3 kaytiin ottamassa ensimmainen kosketus kisa tatamiin sitten 10kk:n. Kyseessa oli Paulistat mitka on osavaltion avoimet ja kun on kyseessa kaupunki missa asuu lahemmas 20milj. ihmista niin kilpailijoitakin riittaa. Muutama viikko ennen Paulistoja paatin osallistua karkeloihin, ilmottauduin -70kg:n sarjaan, kaikki ei mennyt kumminkaan ihan suunnitelmien mukaan, silla 5 paivaa ennen kilpailuja tulin tietysti kipeeksi. Kuumetta taisi olla ensimmaisena paivana vain, mutta esti treenamiseen lahes kokonaan kipailuihin saakka, mika esti taas muutaman kilon painonpudotuksen joten nousu ylempaan sarjaan kavi mielessa ja niin tein, ensimmaiset ottelut -76:ssa oli edessa.

Kisa paiva oli sunnuntaina, poiketen normaalisti launtaista. Launtaina kaytiin katsastamassa muutamat ottelut ja tutustumassa itse kisapaikkaan. Paikkana oli tennishalli, bileet oli kaynnissa jo heti ensimmaisesta ottelusta alkaen, taytyy myontaa etta hieman erillainen meininki kun suomessa. Taalla kisaamista tulee varmasti kaipamaan tulevaisuudessa, kavin viime vuonna katsastamassa MM:t Los Angelesissa ja uskallan vaittaa etta taalla on kovempi meininki.

Sunnuntai aamuna heratessa mittari naytti 71kg joten ei ainakaan hataan painon suhteen, reilu tankkaus aamulla ja kisa paikalla naytti kimonon kanssa 73kg. Hieman jannitti kun kaikki kuulutukset tulivat portugaliksi ja en osaa edelleenkaan tarpeeksi jotta ymmartaisin. Ei ollut mitaan hajua monelta minulla on matsi ja keta vastaan. Meidat gringot tunnistaa helposti kisa paikalla joten jarjestajilla ei ollut vaikeuksia kyseisen asian kanssa. Aija nykaisi hihasta ja naytti tatamille menoa, alkulammoista ei ollut hajuakaan. Ensimmainen vastustaja oli melkein paata pidempi, mutta se ei menoa haitannu. Kaveri koitti alasvientia johon mina kontrasin ja vein jollain hanet alas, en muista milla :) Siita sidemounttiin jossa muutamat kuristus yrtitykset, tempo oli aika kova kyseissa matsissa ja kaveri alko hyytymaan yllattavan nopeasti, josta alkoi seuraamaan virheita, jonka kautta paasin selkaan ja selasta samantien kauluksesta kiinni ja kuristus oli valmis. Ensimmainen matsi oli tahan saakka minun bjj uran paras saavutus. Toisella kieroksella tuli vastaan erikoinen kaveri ja myos tuomari, kaveri ei todellakaan koittanu mitaan muuta kun ohittaa minun guardia kaksi kertaa. Mina koitin sweepata, 3 eri kauluskuristusta, omapalata ja viella hyppi jujia. Pistetaulu naytti 3 etua jotka luulin kuuluvan minulle, itseasissa siina vaiheessa kavi viella mielessa etta muutama etu puuttuu, ottelun 2 viimesella minuutilla vetasin guardiin ja rupesin jarruttamaan ottelua, silla luulin koko ajan olevani johdossa viella tuloksen julkistamiseen saakka. Siina vaiheessa kun voitat ottelun ja kaverin kasi nostetaan, yleensa fiilikset eivat ole aivan katossa. Kyseinen tuomari antoi minun edut vastustajalle jostain kumman syysta, paatoksesta tietysti valitettiin, mutta taalla gringojen valitukset menee kuuroille korville. Lopuksi sama tuomari viella myonsi tehneensa virheen, mutta ei kumonnut tuomiota. Tammosta talla kertaa, aina ei voi voittaa, mutta silti jai vaha kaivelemaan. Jalleen kerran opimme tasta, ala jata paatosta tuomareille.

Treenia on tullut nyt mukavasti, tassa alkaa pikku hiljaa kehittymaan. Muutaman kerran tullu jo ajateltua Suomea ja ystavia siella. Taalla on ollut mahtavaa, mutta varmasti kotiin paluu muutamien kuukausien paasta on yhta mahtava. Sen verta laiska tanaan etten jaksaa enempaa turista, over and out!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Website counter